Исторята на Classen фирмата-завода

         Добър ден, казвам се Иван Александров и съм продава-консултант в Борман България.  Борман е име с традиции при вратите, славим се с качеството на обслужване и монтаж. За да отговорим на това качество ние работи с доказали се производители, с нулев или много нисък процент рекламации.    

        Германския производител Classen е една от компанийте с който работим, само от личен опит дори мога да ви кажа, че Класен се доказват на пазара в България от доста години и пр това се доказват като надежден пройзводител на качествени врати.  Освен вратите, Класен като марка  предлага и ламиниран паркет.  За да може довършителните работи по вашият дом да имат завършен вид. 

    Концернът  Classen, освен годините на българският пазар през който се доказва, се е доказал на много други европейски пазараи. За пример ще дам Русия където Класен работи двайсетина години. Не случайно каталозите освен ан немски, английски, полски са и на руски. Като международният им каталог е лесен английски или руски език.  

     Класен започва да работи като малко предприятие в град Kaisersesch  западна Германия през 1963 година. Малкото тогава предприятие бързо започва да печели клиенти, както в самата Германия така и в цяла западна европа , както и с годините в северна америка. Първоначално  системата им на работа е както нашата в Борман България, разчитаме на доволни клиенти. Защото всеки доволен клиент ще доведе друг и ще каже  и на други хора а те на други и така най-древната реклама от уста на уста привлича клиентите.  Тази система е и най-добрата за самите клиенти защото така всеки разбира за качествта от изопробвали го вече клиенти. 

        След падането на желязната завеса и отварянето на пазарите, класен изнася част от производството си в Полша. Като близоста им по територия спомага в полските си заводи да се изгради немски стандарт на работа със стабилни обучени и доказани работници през годините. Полските работници плучават добра за страната си заплата, което ги мотивира да работят качествено и да няма отклонения от стандартите, за което и се следи от немски експерти. 

      С напредванетето на технологийте и интернет през годините, стария метод на потребителите за проверка на качеството с питане от уста на уста се измени доста.  Да пак го има и личното от уста на уста, но с нашият натоварен начин на живот, не ни остава много време за срещи с хора. Тук на помощ идват създадените от потребители и потребителски организации форуми по цял свят. В България също има такива форуми и в тях се споментават доста добри думи за пройзводството на Класен, както и за нас Борман за добрата работа с клиенти и високото ниво на монтаж.  Не се хвалим, всяка дума може да се провери в 21 век, чичко гугъл и леля уикипедия  знаят всичко.

         Classen  притежават някой отличия за качество. Сред тях са пълно съвпадение със стандарта ISO,  злате медал от германския пазар Супер Марка  2014 година.  Много отличия и сертификати от руския пазар, от цяла европа , както и северна америка. 

         Доказано екологично чисто производство, за всичките и клиенти, което е добре за здравето на хората и за по хармоничния, и приятен начин на живот.  На страницата на компанята седи зеленото дръвче на FSC.  Технологията на производство на Класен няма аналог. Компанята гарантира за това че продуктите и са екологично чисти и безопасни. Класен син ангел продуктите са наградени със сертификат и PEFC.

       Класен като Компания произвжда дневно около 2500 комплекта врати и каси. Освен вратите с който са известни сред потребителите ни, произвеждат повече от 80 милиона квадратни метра ламинат и растения.  Екологично чистото производство на Класен го нареждат сред компаниите на бъдещето и през 21 век.

      Класен държи на свойте традиции като офисите на компанята са все още и ще си останата  в малкото градче от което са и тръгнали. Част от пройзводството все още е в Германия.  Традициите и качеството през годините са полезни за потребителите особено през този 21 век където всичко се прави с определен катък проекто живот.  Но традициите в качеството си остават старите защото класен държи на свойте традиции.

     Класен като компания е затворила на пълно своят цъкъл от производство. Като се почне от разстенят, дървеният материял, през плоскостите и фурнирите и се стигне до вратите им. Производството е изцяяло на компанята като една голяма част от него е в Германия.

  Надявам се статията да ви е била интересна и да е допринесла за ваште знания и обща култура. За вратите на Класен може да заповядате лично при мен в магазина ни в София, в квартал Бели брези, на улица Дойран 9 Б което е на ъгъла с улица Смърч. Стига се лесно и удобно с градски транспорт тролейбуси 2 и 9 на спирка Дойран.  Колегите ми от магазина ни в Лозенец също могат да ви бъдат полезни улица Стоян Михайловки 8 което е между семинарията и новото кръстовище на телевизионната кула.  За контакт можете да използвате и телефон 0878146904   Със стандартно окончание на латиница .сом можете да научите повече и от сайтовете ни вратисофия    и интериорнивратисофия.   Успех  от мен заповядайте ако ви трябват врати или имате и други въпроси.