Как да изберем правилно входната си врата?

Новата входна врата може да подобри външния вид на дома ви, но преди това трябва да сте сигурни в качеството на това, което купувате. Ние от БОРМАН ви предлагаме възможно най – доброто качество на българския пазар.

Преди да постъпите към покупка на нова входна врата е най – добре да се запознаете с предимствата и недостатъците на всички видове, за да сте наясно от какво имате нужда и кое ще е най – добро за вас и вашето семейство. А от тук можете да разгледате сайта на Борман България с всички модели врати, предлагани от тях.

Метални входни врати

Доклад от 2016 година посочва, че хората, които са избрали стоманена врата за дома си са изхарчили средно по около 2000 лева за такава, но са успели да възстановят около 92% от инвестицията си.

Другите предимства на стоманената врата включват възможността за боядисване, особено ако сте от хората, които обичат разнообразието и бързо им омръзва текущото, ниска поддръжка и дълготрайност. Факт е, че стоманените врати са се превърнали в предпочитан избор на хиляди български семейства.

Лошото на тези врати е, че въпреки много качества има нещо, което е минус и то е много просто – ръждата. Тези врати могат да ръждясват след определен брой години използване. Те също могат да се претоварят и това да окаже влияние върху преминаването на студа и топлината през самата врата и въздухът да се движи навън и навътре. Друг недостатък,който може да бъде пренебрегнат от повечето хора, но все пак сме длъжни да го споменем е това, че стоманената врата не може да имитира дървените. Много хора искат вратата им да изглежда дървена, заради страхотния дизайн на дървените врати, а всъщност да е изработена от друг по – здрав материал. Истината е, че много трудно може да се постигне подобно нещо с метална врата, по нея винаги ще личи, че това не е истинска дървения.

Дървени входни врати

Дървените врати могат да бъдат привлекателни с наличните стотици техни опции. Много хора се насочват именно към тях. Дали ще е от махагон, череша, дъб, бук, ела, дали ще е лакирана и оцветена или само едното, дървените врати имат един основен недостатък – те набъбват. Нуждаят се от доста голяма поддръжка, защото в противен случай започват да гният. Директната слънчева светлина може да накара дървената врата да избледнее и това да изисква от вас пребоядисване. Заради тези основни недостатъци дървените врати имат и по – къси гаранционни срокове, отколкото други видове. Цените на тези врати варират много – от няколко стотин лева, до няколко хиляди за врати от масивна дървесина, особено за такива изработени от пърокласни дървета като махагон или орех.

Входни врати от стъклопласт

С много подобна цена като тази на металните врати, тези от стъклопласт имат много добра изработка. От вътрешната си страна са изолирани с пяна и няма опасност да ръждясат. Друг плюс на този вид е това, че много лесно може да имитира дървената врата, без околните да разберат. Предлагани са в множество видове, не само като цвят, но и като начин и материали на изработка. Експерти, които се занимават с врати казват, че доста клиенти държат на външния вид на вратата, но предпочитат нещо по – малко като цена и именно затова тук в помощ идват вратите от стъклопласт. Един минус, който е доста забележим при тях е това, че много лесно могат да бъдат счупени, особено с по – остри предмети. За жалост, този тип врати лесно могат да бъдат и надраскани, като драскотините после ясно си личат, но за сметка на това плюсовете компенсират доста повече.

Ако все още се колебаете и не можете да направите вашия избор ви съветваме да се консултирате със специалисти, които ще ви насочат. Ние от БОРМАН сме винаги насреща!