Използване на входната врата като допълнение на домашния декор

Някои смятат, че фоайето е мястото, където вашия дом прави първото си впечатление.

Това е напълно погрешно. Реално първото впечатление се започва отвън, от вашата входна врата! Тя представя къщата ви пред света, приветства гостите ви и след допълва вашия интериор, след като влязат вътре. Една представителна външна врата играе чудесна роля на всеки един етап: допълва цялостния вид на Вашия дом отвън, изглежда страхотно отблизо и се съчетава с вашия интериор вътре.

Ето как да намерите една врата, която прави всичко това:

Допълва целия екстериор

От разстояние, най-важният аспект на вашата врата е нейния цвят. Вашата врата трябва да допълва цялостната палитра на къщата, и тъй като повечето къщи днес са бели отвън, бяла врата ще пасва просто чудесно. Бялото придава хубав, чист вид на къщата, изглежда елегантна и семпла.

На тухлени или каменни стени смелите цветове на вратата изглеждат по-добре. Ярко червените тухли се съчетават чудесно с по-тъмно зелен, а по- тъмните тухли пасват чудесно на врата, боядисана в тъмно синьо.!

Камъкът има за цел да акцентира върху ярките детайли и изглежда невероятно около врата, боядисана в ярък основен цвят.

Допълване с интериора

Ако вашият дом е модерен, ще ви трябва много стъкло или подходящи щори на вратата, в съчетание с модерни елементи като теракот и минималистичен дизайн. Това позволява на посетителите да се почувстват отлично в модерна обстановка.

Ако имате дом в класически стил, всичко е въпрос на възприемане на стъклото. В горната част вратата ви трябва да е прозорец в стил и форма, които съвпадат със стила на близките външни прозорци.

Европейският стил има нужда от елегантност и изненада повече отколкото от симетрия. Необичайно поставените метални елементи изглеждат фантастично, особено с цветни стъкла, наподобяващи стъклопис.

Външния вид на вашата врата не трябва да съвпада със стените. В действителност, по-добре е да има някаква разлика. Вашата врата е фокусна точка и трябва да се откроява. Ако стените са с неутрален цвят, вратата ви трябва да бъде достатъчно смела и колоритна.

Но ако предпочитате противоположностите- бяла или бежова врата на вход със смел цвят. Това поддържа вратата като фокусна точка, но и създава приятна обстановка, за да се посрещат гости.

Една добре проектирана врата използва разпознаваеми форми и модели, но им придава изненадващо излъчване. Това помага да се даде характер на стаята и поддържа и визуален интерес към други елементи на декора.

Намирането на врата и за трите роли е трудно, но си заслужава! С модерните производствени техники, персонализираните врати се предлагат в достатъчно стилове и цветове, за да отговарят на вашите нужди. Обърнете внимание на каталозите на вратите, за да видите колко много възможности могат да се отворят за вашия дом.

Експериментирайте и ще получите желания ефект. Вашата входна врата ще стане център на вниманието.